Medicijnvergiftiging

Ik ben niet boos, nee ik ben helemaal over de zeik !

Ik ben er al een paar dagen van over de rooie …

Wat is het verhaal !

Dan heb je een nog vrij onbekende progressieve zenuwziekte Dunne Vezel Neuropathie​ waardoor je 24/7/365 dagen per jaar verschrikkelijke pijn hebt en waar nog steeds geen goed werkend medicijn voor op de markt is, en waar ze met de huidige medicatie hooguit 50% van je pijn kunnen reduceren.

Omdat ik de laatste maanden geestelijk & lichamelijk een wrak ben, ben ik op eigen verzoek doorverwezen naar een medisch psychiatrisch centrum,  om te leren omgaan met chronische pijn

Hartstikke fijn zou je zeggen, maar dan wordt er tijdens het intake gesprek met  een psychiater je out of de blue verteld dat je al minstens 5 JAAR, misschien wel 6 JAAR een giftige combinatie van medicatie gebruikt waardoor je een medicijn vergiftiging hebt opgelopen en dat ik nog van geluk mag spreken …

In mijn geval gaat het om de volgende medicatie :

400 mg Tramadol & 120 mg Cymbalta of Duloxetine

Iedere dag is voor mij al een gevecht om te overleven met DVN en dan nu dit !

Om jullie een indruk te geven hoe het voelt om DVN te hebben:

Of je tot je schouders in het drijfzand staat en je probeert je voort te bewegen, ……  dodelijk vermoeiend dus, want je komt niet vooruit ..   en dan heb ik het nog niet eens over de pijn, de problemen met de autonome functies etc.

Woensdag heb ik een vervolg gesprek met de psychiater om naar mijn “medicatie” of eerlijk gezegd mijn “gif” te kijken hoe we dit kunnen gaan afbouwen.

En dan zullen we het maar even niet gaan hebben over de afkickverschijnselen die me te wachten staan .. en wat is de blijvende schade ?

Dat is al helemaal om je janken, en omdat ik die rotzooi al zolang slik is het nog maar de vraag of ik er vanaf kom ?

Dit is toch echt om te janken???

 

En dan kan je daarna nog de strijd aangaan bij wie ligt de fout ?

de Neuroloog, de apotheek, de Farmaceut, de Huisarts….

 

Dus bij deze aan iedereen een dringend verzoek als je verschillende medicatie neemt, lees voor de zekerheid de complete bijsluiter van je medicatie na, en als je het niet vertrouwd,  dit dan gelijk opnemen met je huisarts.

 

 

 

13 thoughts on “Medicijnvergiftiging

 1. Jezus man. Dat is heftig. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ook ik weet wat het is om altijd pijn te hebben door DVN. En ook dat er veel onbegrip is. Ik hoop voor je dat er geen blijvende schade is en dat de afkickverschijnselen te handelen zijn. Veel sterkte. Groet, Ad.

 2. Ik wens je heel veel sterkte toe en de kracht om door te zetten met je nieuwe behandeling. Neem ook goed je rust he ,veel sterkte (ik heb hier eigenlijk geen woorden voor ik denk ook iedere dag dat ik me eigen aan het vergiftigen ben ,maar wat moet je met die vreselijke pijn!)

 3. Ook ik heb er al vele jaren mee te maken, wat een ellende die pijn elke dag en die zich steeds verder uitbreid. Niets maar dan ook niets aan medicatie heeft tot nu toe geholpen. Word er stapelgek van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ik heb Al 17 jaar dvn zelf heb ik een neurostimulator die pijn prikkels blokkeren voordat ze aankomen in me hersenen. Was een proef zes jaar geleden. Ik nam 600 gr lyrica ocycotin ocycodon temgesic amitripataline en nog slaapmedicatie. Ben nu medicatie vrij op slechte dagen neem ik nog 10 Mg ocycotin. Maar das zelde. Wie weet vraag eens na of je in aanmerking komt voor de neurostimulator. Mij heeft het me leven terug gegeven

  Groetjes anitta

  • Beste Anitta,
   Ik ben via internet op je reactie gekomen, zoekende naar DVN patienten die ervaring hebben met een neurostimulator implantaat. Het valt mij op dat er zo weinig patienten lijken te zijn met een neurostimulator.
   Mijn vriend heeft al jaren DVN en slikt veel medicatie. Ondanks dat nog veel pijn. Nu heeft de pijnpoli in AMC A’dam 2 implantaten voorgesteld. een pijnpomp of een neurostimulator. Kun je mij iets meer vertellen over over de werking, plaatsen en ervaring met de neurostimulator?

   met vriendelijke groet,
   Marc Vestering

   • Hoi Marc … Ik hoor hele wisselende berichten over de neurostimulator .. Bij de een werkt hij wel en de ander niet ..

    Ik weet niet of de neurostimulator
    Hetzelfde is als het Tens apparaat .. Zou eens navraag doen of hij die kan uitproberen …

    Succes ! Gr Colin

   • hoi Colin, Wat ik begrepen heb is dat een Tens van buitenaf zijn werking doet. Hier gaat het om een onderhuidse implantaat. Jammer te lezen dat niet iedereen er baat bij heeft. Ik heb ook begrepen dat er vanuit Maastricht dit jaar een studie is gestart met de neurostimulator bij DVN patienten(?). Weet niet of deze al afgerond is….
    Maandag gaan we weer naar AMC voor vervolggesprek. Eerste keer kon ik het gesprek helaas niet bijwonen, nu wel en met genoeg vragen…………
    groet, Marc

   • Hallo Colin en ook Mark, Uiteraard volg ik ook jullie berichten en ik ga hier in Leeuwarden ook eens navraag doen.Het komt mij vaak voor, dat de verschillende ziekenhuizen ieder voor zich bezig zijn de diverse wielen weer uit te vinden. Daarom zal ik deze berichten met de pijnpoli hier bespreken. Ook ik lijd aan neuropathie. Met vriendelijke groeten uit Friesland, Alie van Dijk

    Verzonden met mijn Windows Phone ________________________________

 5. Ik weet dat dit niks toevoegd aan de ellende en ongelofelijke misser die je hebt met de medicatie, maar toch wil ik je heel veel sterkte wensen bij het vervolg traject wat je te wachten staat om deze weer af te bouwen, en hoop dat je toch weer licht aan het einde van de tunnel kunt gaan zien. ( heb zelf sinds 10 jaar dvn en neuro sarcoïdose )
  HEEL VEEL STERKTE en koppie omhoog !!!!!

 6. Ja joh, zo zie je maar weer, de medische stand, en daar ga je dan op af… En dat zo’n apotheker dan ook niks in de gaten heeft gehad! En maar geld verdienen over de rug van de patiënten, sorry hoor, maar ik ben inmiddels vrij cynisch…geworden.
  Het is m.i. vaak gewoon púre onverschilligheid.
  Je moet dus áltijd óveral zélf bóvenop zitten, blijkt nu ook maar weer. Maareh…
  wie zegt nu dat die psychiater het bij het rechte end heeft? Ik zou nog maar es om een second opinion vragen!!!En wie weet, valt het allemaal nog wat mee!?

 7. Colin,wie heeft je die combinatie eigenlijk voorgeschreven? Ik neem aan dat ook aan jou door de jaren heen door vele artsen is gevraagd welke medicatie je gebruikt? En niemand van al die artsen heeft jou ooit gewezen op het feit dat die combinatie dus niet kan? Ook niet in Maastricht?? En ook in de apotheek nooit een waarschuwing gehad? Normaal komt er toch automatisch een melding als medicatie niet matcht? Hoe gaat het nu met je Colin? Is het te doen,of is het een nieuwe hel?
  Ik wens je in elk geval veel sterkte in deze onnodige strijd als men beter had opgelet, we hebben het al zwaar genoeg…..

 8. Heftig en herkenbaar ik heb ms een zenuwaandoening ik kreeg opeens hevige buikpijn ziekenhuis in ziekenhuis uit ambulance in ambulance uit en niemand kon iets vinden vreselijk en dachten blinde darm ontsteking was maar echo wees niks uit zo werd ik doorgestuurd naar een internist en deze man nam mij serieus en ben toen voor paar dagen opgenomen in het ziekenhuis en heb vele onderzoeken gehad waaronder een ct scan daar was niks op te vinden ik slikte vreselijk veel medicijnen ook blijkbaar veel door elkaar heb last van m’n hart ben hartpatiënt astmatisch heb ms en een spastische darm en toen opeens hadden ze alles stop gezet
  Behalve de promosolol die ik dus voor m’n hart slik en ik moest ook m’n puffer innemen ik dacht helluppp en was boos daar lag ik dan hopeloos in m’n ziekenhuisbed snapte dit niet maar wat bleek na 2 dagen was m’n complete buikpijn verdwenen en kwamen we er achter dat ik dus medicijn vergiftiging had nou eft had geen week later moeten konen of ik was ook nierpatiënt want m’n complete nieren zijn nu geïrriteerd door die troep het enige wat ik nog slik is die bètablokkers de astma puffer en meer niet ook niks voor m’n ms dus maar ik ben blij dat het op tijd is gevonden egt geschrokken ben ni van 7 naar 1 pil gegaan per dag egt dat scheelt ben net weer uit het ziekenhuis was heftig weekje maar blij dat het niet voor niks was en nu toch de oorzaak op tijd is gevonden van die helse buikpijn ook al is het erg ik doe het nu via alternatieve geneeswijze ik hoop dat het helpt ben niet zo van de psychiaters dus misschien ook een tip voor jou ga opzoek naar iets alternatiefs succes mvg Karin donker uit Waalwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.